Rubriky
Tomáš Sokologorský, The Grand Vígľaš: Obmedzené možnosti z vás vydolujú kreativitu
Uverejnené: január 27, 2020
Pevnosť Boyard, larp, historické kasíno, escape room s detektívnou zápletkou a „strateným“ kľúčom od hosťovej izby, zbojnícky päťboj, rytiersky turnaj či dobovú hostinu v súkromnej jaskyni má v ponuke málokto. Pritom väčšinou stačí popustiť uzdu fantázii, myslí si Tomáš Sokologorský, ktorý s tímom vybudoval z hotela The Grand Vígľaš zážitkovú destináciu.
Peter Marcina: Drinky dnes idú cestou technológií, minimalizmu a zážitkov
Uverejnené: december 2, 2019
Médiami preletel chýr o nezvyčajnom zážitkovom bare v bratislavskom Carltone. My sme sa išli na vlastné oči presvedčiť, vychutnať si barové zážitky a priniesť vám rozhovor s Petrom Marcinom, autorom jeho konceptu.
Peter Ďurčo: O reštauračných šlágroch, emóciách a úsporách
Uverejnené: september 24, 2019
Sedí na štyroch šéfkuchárskych stoličkách. Okrem vlastného podniku Top restaurant vedie Peter Ďurčo tri ďalšie, z toho dva vo Vysokých Tatrách. Ako vyzerá jeho život medzi štyrmi kuchyňami?
Všetky parametre hotela viete ovplyvniť revenue manažmentom
Uverejnené: júl 22, 2019
Ako pracovať s cenou, riešiť obsadenosť v mimosezónne, dosiahnuť čo najvyšší zisk aj vtedy, keď je obsadenosť nízka, či využívať segmentáciu klientov, je súčasťou komplexu problematiky, ktorú rieši revenue manažment (RM). Na Slovensku je jeho priekopníčkou Alenka McMahon.
Trendy na trhu práce
Uverejnené: jún 13, 2019
V branži s takým vysokým podielom ľudského faktora ako je hotelierstvo je dôležité rozumieť trhu práce. Aktuálne trendy, blížiace sa výzvy a špecifiká hotelového biznisu priblížila čitateľom Hoteliera Ivana Molnárová, výkonná riaditeľka najväčšieho pracovného portálu Profesia.sk.