Categories
Kurz varenia s Ľubom Herkom - STEAKY
Published: apríl 28, 2018
„Kvalita steaku je vždy o kvalite mäsa. O tom, ako tie zvieratá žili, akú potravu dostávali a ako boli porážané... Mäso treba vždy pred prípravou nechať 1 až 1 ½ hodiny pri izbovej teplote vydýchať. Tu je veľmi dobré použiť čerstvé bylinky, ktoré mäso prevoňajú. Následne opiecť z oboch strán, osoliť a okoreniť. A je obrovský rozdiel, akú soľ použijete...“ Vitajte na Kurze varenia, ktorým vás budeme sprevádzať po celý rok.
Chystá sa Národný potravinový katalóg
Published: apríl 28, 2018
Hotely a reštaurácie, ktoré chcú spolupracovať s potravinárskymi dodávateľmi vo svojom okolí, by mali spozornieť. Národný katalóg potravín im poskytne všetky potrebné dáta a informácie o kvalite a portfóliu ich produktov.
Najkrajšie torty sveta
Published: apríl 26, 2018
Nádherná sladká šou plná umeleckých diel, pestrých farieb, nápaditých dizajnov a nevyčerpateľných námetov. Taká bola cukrárska šou Cake International v Birminghame, ktorej sme sa zúčastnili spolu so Spolkom cukrárov Slovenska.
Kurz varenia s Ľubom Herkom: Slovenská kuchyňa tradične aj inovatívne
Published: apríl 26, 2018
„Termín slovenská kuchyňa nepoužívam rád, ja hovorím skôr o slovanskej kuchyni, lebo je bohatšia. Stredoeurópsky región má nesmierne bohatú škálu surovín a som presvedčený, že aj jednu z najkvalitnejších gastronómií v Európe,“ uvádza známy šéfkuchár Ľubo Herko svoj zimný Kurz varenia.
Sympózium o avantgardnej gastronómii Gastronomy Slovakia
Published: apríl 25, 2018
Prvýkrát v histórii vystupoval na Slovensku „3-michelinský“ šéfkuchár! Šesť hviezd Michelin + štyri zlaté vidličky a novinkou boli Master clasess s top vinármi zo sveta a špeciály o káve, workshopy o správnom fungovaní reštaurácie a ako na to. Tento ročník Gastronomy Slovakia navštívilo až 280 odborných hostí.