Rubriky
Ako dnes dovolenkujú seniori?
Uverejnené: október 15, 2018
Jesenné obdobie znamená pre pobytové hotely a penzióny zmenu štruktúry klientely. Hlučné rodiny vystrieda začiatkom školského roka okrem konferenčných hostí seniorská klientela s celkom iným dopytom po službách.
Hotelier na Bali
Uverejnené: október 15, 2018
Exotický ostrov v Indonézii patrí medzi najobľúbenejšie destinácie cestovateľov. Nás ostrov Bali zaujal nielen svojou krásou, ale aj rezortmi, ktoré vlastní slovenská hotelová skupina Antona Siekela v rámci FPD Hotels & Hospitality. Na Bali sme navštívili dva hotelové rezorty, manažované dcérskou spoločnosťou FPD Corporation Asia – luxusný One Eleven resort a vilový komplex Bvilla.
Marek Harbuľák: Jediná možnosť je plošne otvoriť pracovný trh
Uverejnené: október 15, 2018
Hoci leto býva na informácie a oficiálne dianie „uhorkovou sezónou“, v hotelovom biznise bolo v tomto čase mimoriadne rušno. Chystá sa viacero viac či menej vítaných noviniek, z ktorých najvýznamnejšou je avizované zníženie DPH na ubytovacie služby. O podnikaní v cestovnom ruchu a očakávaných zmenách hovorí Marek Harbuľák, prezident Zväzu cestovného ruchu SR a generálny sekretár Asociácie hotelov a reštaurácií.
Gurmán Award roka 2018
Uverejnené: október 15, 2018
Na slávnostnom večere v hoteli Carlton sa predposledný júnový víkend odovzdávali odborné ocenenia v gastronómii, ktoré už 15 rokov udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku. Kuchárom roka 2018 sa stal Juraj Hruška, cenu Grand Prix za celoživotný prínos v oblasti gastronómie prevzal Vojto Artz.
Pre bezpečnosť vašich hostí
Uverejnené: október 15, 2018
Štatistiky ukazujú, že najviac požiarov v hoteloch, asi 45 %, vzniká v kuchyniach. V hotelových izbách vzniká iba 12 % požiarov, na ktoré však pripadá 31 % zranení a 72 % obetí na životoch. V hlavnej téme Hoteliera sa preto podrobnejšie zameriame na riešenie požiarnej signalizácie v týchto dvoch kritických priestoroch.