Vyhľadávanie
Vyhľadať

Večer otvorenej kuchyne na Štrbskom Plese

Gastronomické podujatie sa konalo v reštaurácii Hotela Crocus, ktorá prednedávnom zmenila majiteľa a od júna 2015 patrí majiteľom tohto apartmánového hotela. Záujem o akciu býva vždy veľmi veľký, každoročne sa ho účastní viac ako sto účastníkov z radov hotelových hostí aj návštevníkov Vysokých Tatier. Hostia majú výnimočnú možnosť raz v roku priamo sledovať dianie v kuchyni a prácu kuchárov priamo pri príprave jedál.

 

Pri tejto príležitosti hotel predstavil aj svojho nového šéfkuchára Rada Jurka. Žezlo mu odovzdal executive chef Milan Poloha, ten sa na spolupráci dohodol so spoločnosťou Debic – Accom Slovensko. Pozvanie prijali piati šéfkuchári, ktorí spolu s domácim šéfkuchárom pripravili tie najlepšie kreácie a prezentovali tak svoje podniky. Z Medusy Group prišiel Martin Korbelič, Jozef Hromják zastupoval Double Tree by Hilton Košice, Milan Poloha Accom a Debic Slovensko, Dominik Baloga Hotel Slávia Košice, Ján Novický Steak House Kapušany a Pavol Kuchár Hotel Torysa Sabinov.

 

Každý zo šéfkuchárov pripravil jeden chod zo šesťchodového menu priamo pred očami hostí. Hostia sa počas podujatia voľne pohybovali po priestoroch reštaurácie a kuchyne, a sledovali prácu každého z nich. Priamo od šéfkuchára si tak postupne vychutnali celé menu doplnené o degustáciu kvalitných domácich aj zahraničných vín a rôznych druhov Tatranského čaju.

 

Podávané menu:

Paštéta z bielej kačacej pečene, šípkový krém, broiche (Dominik Baloga)

Mladý bôčik sous vide, vyprážaná domáca tlačenka, pralinka z romaneska a domácej bryndze, kukuricové pyré (Ján Novický)

Domáca raviola plnená zeleninou brunoise podávaná s kačacím ragú (Pavol Kuchár)

Brazírovaný zubáč s petržlenovo-badiánovým pyré, konfitovaná cherry paradajka v zemiakovom hniezde, chardonnay pena (Rado Jurko)

Grilovaný danielí chrbát sous vide, jemné pyré z pečeného paštrnáka, marhuľová espuma, gaštanovo-žemľová knedľa, divinový jus (Martin Korbelič)

Variácia troch dezertov – čokoládový biscuit, čokoládové crème brûlée, tiramisu (Milan Poloha)

Partneri