Categories
Zengoro Hoshi, majiteľ 1 300 rokov starého hotela Hoshi Ryokan: Rodinný podnik musí pretrvať, aj keď stratíme rodinu
Published: marec 31, 2022
Vyše 1 300 rokov uplynulo od založenia Hoshi Ryokan, jedného z najstarších hotelov na svete. Tradičný japonský ryokan je od svojho vzniku rodinným podnikom, ktorý dnes riadi už 46. nástupca. Máme tú česť priniesť vám exkluzívny rozhovor s 81-ročným Zengorom Hoshim, ktorý sa uskutočnil online v rámci Medzinárodného kongresu o rodinnom podnikaní na jeseň 2021 v Kaštieli Studené. Započúvajte sa do slov o hodnotách, kde záujem jednotlivca je podriadený záujmu rodiny, komunity a hybnou silou je úcta, rešpekt a zodpovednosť k svojmu rodu.
Simoneta Vargová: Tí najlepší organizujú súťaže o najkrajšie zázemie
Published: marec 29, 2022
„Keď má človek víziu, čo chce po sebe zanechať, tak funguje úplne inak, ako keď ide len o neho, jeho potreby a ďalší postup – vtedy celú energiu zameria na seba,“ vystihla trefne fungovanie manažérov Simoneta Vargová, ktorá celoživotne rozvíja lídrov a tímy v prestížnych hotelových sieťach. Jej zahraničnú kariéru odštartovalo pôsobenie v pražskom hoteli Four Seasons, otvárala hotely v Prahe, Istanbule, Libanone, Katare, Jordánsku, Florencii, Miláne, trénovala manažérov Emaar Hospitality a Jumeirah Hotels & Resorts v Spojených Arabských Emirátoch. Žije v Dubaji a posledné roky pôsobí vo svojej vlastnej vzdelávacej spoločnosti.
Nové výzvy si ma hľadajú samy
Published: december 14, 2021
V hotelierstve pôsobí okrúhlych 30 rokov. Prešla si rôznymi pozíciami – od recepčnej, cez vedúcu recepcie, prevádzkarku a riaditeľku hotela až po riaditeľku piatich hotelov. Jej pracovný život sa náhodne mení takmer v pravidelných intervaloch, keď ju pritiahnu nové výzvy a túžba spoznávať nepoznané.
O rodinnom podnikaní, generačnej výmene, stratégii a rodinnej rade
Published: december 8, 2021
Hovorí sa, že najhoršie sa podniká s rodinou. Nielen o tom, ako poraziť toto klišé, ale aj o nástupníctve a dôležitosti rodinnej rady nám porozprávala Erika Matwij, expertka na rodinné podnikanie z Inštitútu Rodinného Businessu.
Oto Kóňa: Čo majú úspešné podniky spoločné? Komunitu, atmosféru a fenomén dedinskej krčmy, kde poznajú hosťa po mene
Published: október 29, 2021
Keď po návrate zo zahraničia začal na Slovensku robiť prvé remeselné hamburgery, Slováci objavili novú tvár pouličného jedla. Úspešný Regal Burger po čase predal a otvoril NYC Corner, a vlani začal piecť kváskovú pizzu v koncepte Slajs. Oto Kóňa dnes zastupuje malé gastroprevádzky pri rokovaniach so štátom, verí v nižšiu DPH a pomáha malým podnikateľom vyhnúť sa chybám pri splnení ich sna o vlastnom podniku.