Categories
Kurz varenia s Ľubom Herkom: Slovenská kuchyňa tradične aj inovatívne
Published: apríl 26, 2018
„Termín slovenská kuchyňa nepoužívam rád, ja hovorím skôr o slovanskej kuchyni, lebo je bohatšia. Stredoeurópsky región má nesmierne bohatú škálu surovín a som presvedčený, že aj jednu z najkvalitnejších gastronómií v Európe,“ uvádza známy šéfkuchár Ľubo Herko svoj zimný Kurz varenia.
Sympózium o avantgardnej gastronómii Gastronomy Slovakia
Published: apríl 25, 2018
Prvýkrát v histórii vystupoval na Slovensku „3-michelinský“ šéfkuchár! Šesť hviezd Michelin + štyri zlaté vidličky a novinkou boli Master clasess s top vinármi zo sveta a špeciály o káve, workshopy o správnom fungovaní reštaurácie a ako na to. Tento ročník Gastronomy Slovakia navštívilo až 280 odborných hostí.
Rodinný podnik na Spiši má viac unikátov Eva Polomská, Sotto Ristorante Italiano
Published: apríl 25, 2018
Rodinný podnik Sotto Ristorante Italiano v Spišskej Novej Vsi má minimálne dva unikáty. Jedným je šéfkuchárka s čisto ženským kolektívom v kuchyni a druhým vlastná ovocná a zeleninová záhrada.
Slovensko voňalo gurmánskymi špecialitami
Published: apríl 25, 2018
Začiatkom roka sa uskutočnil v poradí už 6. ročník Zimného festivalu jedla. Zúčastnilo sa ho 37 reštaurácií všetkých krajov Slovenska. Najväčšie zastúpenie mal už tradične Bratislavský kraj – 14 reštaurácií, v Košickom sa zapojilo 7 a v Trnavskom 6 podnikov.
Majster kuchár SR 2017/2018
Published: apríl 25, 2018
Vo finálovom kole súťaže sa počas 25. ročníka veľtrhu Danubius GASTRO 2018 v Bratislave stretli traja súťažiaci. Titul Majster kuchár SR 2017/2018 získal Andrej Róth z Banskej Bystrice. Na druhom mieste sa umiestnil Daniel Melicherik z Trnavy, tretie miesto obsadil Ján Konečník, Stará Myjava.