Baileys nielen do pohára alebo adult only zmrzlinová novinka
Sú hostia – zvyčajne nežnejšia klientela – ktorí tak milujú baileys, že ho privítajú s otvorenou náručou v akejkoľvek forme. Napríklad ako príchuť do zmrzliny.
Zmrzlinová novinka k nám zavítala spolu s letnou sezónou. Spojenie vanilkovej zmrzliny s kúskami čokolády a obľúbeného írskeho likéru Baileys prináša atraktívnu príchuť nielen do kornútkov, ale aj do letných dezertov.
Zmrzlinu môžete napríklad použiť ako základ pre affogato, banánovo-čokoládový koktail alebo sundae. S pár pridanými ingredienciami jednoducho vytvoríte nevšedný a lahodný dezert nielen do horúcich dní. Maximálny obsah alkoholu vo výrobku je 0,21 % obj. a na rozdiel od ostatných zmrzlín je Carte d'Or Baileysurčená len pre dospelé osoby.
Baileys affogato
2 porcie
Ingrediencie
- 4 kopčeky zmrzliny Carte d'Or Baileys
- 200 ml espresso
- 40 ml Baileys Original Irish likéru
Príprava
Pripravíme espresso a necháme ho vychladnúť.
Do každého pohára dáme 2 kopčeky zmrzliny.
Espresso spolu s Baileys nalejeme na zmrzlinu a podávame.
Baileys banánovo-čokoládový koktejl
4 porcie
Ingrediencie
- 1 banán (90 g)
- 8 kopčekov zmrzliny Carte d'Or Baileys
- 180 ml studeného čerstvého mlieka
- 40 ml Baileys Original Irish likéru
- 90 ml rozpustenej čokolády
Na dozdobenie
- rozpustená tmavá čokoláda
- najemno drvené lieskové oriešky
Príprava
Najprv ponoríme okraj štyroch koktailových pohárov do rozpustenej čokolády a potom do nadrvených lieskových orieškov.
Banán nakrájame a dáme do mixéra.
Pridáme kopčeky zmrzliny, mlieko, rozpustenú čokoládu a likér Baileys.
Premiešame ingrediencie, v prípade potreby pridáme ešte trochu mlieka alebo čokolády
Naplníme pripravené koktailové poháre a servírujeme.
Baileys zmrzlinové sundae
2 porcie
Ingrediencie
- 6 kopčekov zmrzliny Carte d'Or Baileys
- 2 vaflové zmrzlinové kornúty
- ryžové lupienky v čokoládovej poleve
- praclíkové sušienky
Príprava
Kopčeky zmrzliny rozdelíme do dvoch pohárov.
Vaflový kornútik jemne zatlačíme do zmrzliny
Ozdobíme ryžovými lupienkami v čokoláde, praclíkovými sušienkami a servírujeme.
PR